Ускоряването на работата по изграждането на терминала за втечнен газ край

...
Ускоряването на работата по изграждането на терминала за втечнен газ край
Коментари Харесай

Румен Радев потвърди пред Мицотакис, че увеличаваме заявката за терминали за втечнен газ

Ускоряването на работата по построяването на терминала за полутечен газ край Александруполис и решението на България да усили размера на резервирания потенциал на 1 милиарда куб. метра газ годишно. Това е била тематика на диалога в границите на двустранна среща между президента Румен Радев и гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис, който е у нас за формалното разкриване на работата на интерконектора сред България и Гърция. Срещата е извършена преди формалната гала, която се организира в НДК.

Румен Радев е декларирал и интереса на страната ни да взе участие в приватизацията и ръководството на пристанища в Гърция.

Междусистемната газова връзка сред Гърция и България осигурява освен действителна енергийна диверсификация за страната ни, само че и ще има значителен принос за подсилване на стабилността и икономическото развиване на Югоизточна Европа - това е общата позиция на Румен Радев и Кириакос Мицотакис.

Обсъдено е и стратегическото партньорство сред България и Гърция като образец за нашия район и вероятностите за следващо подсилване на районната съгласуваност като най-ефективна мярка за разширение на веригите на доставки и недопускане на недостиг на енергийни запаси в района.

Преди срещата с Мицотакис Румен Радев организира работна среща и с румънския министър председател Николае Чука, на която са разисквани тематиките на транспортната съгласуваност и построяването на трети мост над река Дунав и за продължение на работата по останалите планове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР